Hij staat op het wensenlijstje van velen denk ik: de good old klassieke visgraatvloer is weer helemaal terug van weg geweest, en hoe! 
Menig huis dat verbouwd wordt, wordt voorzien van een visgraatvloer.  

Een vloer van hout 

Een houten vloer is sowieso natuurlijk echt een mooie, authentieke keuze voor in huis. Het vergt wel wat meer onderhoud dan de laminaat- en pvc vloeren zoals we die tegenwoordig ook vaak zien, dus daar moet je wel goed van op de hoogte zijn. Een houten vloer blijft een klassieker, waardoor hij een goede match is met klassieke patronen zoals het visgraatpatroon. 

Tijdloos 

Zowel de keuze voor een houten vloer als die voor een visgraatmotief mogen dan nu heel erg in trek zijn: het zijn keuzes die het eigenlijk altijd goed doen en hebben gedaan. Een houten vloer is van alle tijden, het visgraatmotief ook. Wie hiervoor kiest, kiest voor een tijdloos design wat bij alle interieurstijlen past, nét genoeg opvalt maar nooit zal gaan vervelen.  

Onderhoud 

Gezien het leggen en het onderhoud van een houten vloer is het wel belangrijk dit door een professional te laten doen. Een houten vloer vergt sowieso een bepaalde kunde omdat hout een ‘levend’ product is. Het visgraatpatroon moet ook goed uitgedacht worden, anders kun je bijvoorbeeld bij de randen een heel gekke afsnijding krijgen. Laat je hierin goed adviseren! Een houten visgraatvloer is een hele investering, dat moet wel goed gaan.  

Visgraattrend 

We zien de visgraattrend trouwens niet alleen terug in vloeren, ook in tegels is hij ontzettend populair! Een visgraat tegelpatroon in de keuken of badkamer, tegen de wand of op de vloer: het kan allemaal en staat ontzettend gaaf! Dit patroon is een eyecatcher in ieder interieur en raak je niet snel beu.  

Liefs, 

Stephanie 

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

(Deze blog is in samenwerking met Fairwood geschreven.) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*