Steef
Hi San!
Ze zijn eruit hoor… Hij is bekend. Dé kleur van het jaar: Tranquil Dawn. Zeg maar een soort Early Dew met een kwak wit erbij.
Niet heel spetterend, ik had eigenlijk een paarse tint verwacht. We gaan terug naar pastel, terwijl ik zie dat momenteel warme rood en oranje tinten in populariteit aan het winnen zijn, in combinatie met donkere kleuren zoals  donkerblauw en bruin tinten.
Maar sowieso, DE kleur, bestaat die? Flexa heeft het als beste in de Nederlandse markt misschien gezet nu, maar Pantone is natuurlijk de grote ‘leading lady’ qua kleuren en DE kleur van het jaar. Die kwamen voor 2020 trouwens ook met een koele tint: Bleached Coral. Om maar lekker in de milieu en klimaat trend te blijven denk ik ;-).
En dan heb je natuurlijk nog Histor, die ook een duit in het zakje doet en met ‘Chinese Porcelain’ komt: een kleur blauw die bijna pijn doet aan je ogen. Ik heb dit jaar weer de massale uitnodigingen voor de kleur-bekendmaking-events en opdrachten over het hoofd gezien in mijn mailbox ook denk ik… Ben stiekem toch erg benieuwd hoe zoiets eraan toe gaat en wat dan de eerste reacties zijn. Alhoewel ik wel blij was dat ik niets van Histor heb gekregen, want mijn god, als ik dat ergens op moet gaan smeren… Dan gaan de overburen bellen of de gordijnen dicht mogen. En dat is op zich al knap aangezien wij aan de overkant een bejaardentehuis hebben zitten wat al 5 jaar leeg staat ;-).
Mijn vraag aan jou: wat denk jij van al die kleuren van het jaar? Ik heb al een licht vermoeden aangezien verandering en kleur niet echt jouw ding lijken te zijn…

Liefs!

San
Daag Steef,
Mijn antwoord duurde langer dan het bedenken van de kleur van het jaar..
Sorry.
Zieken en tijdgebrek gooiden roet in het eten, maar inmiddels heeft alles hier weer een lekker pasteltintje – om maar in de termen te blijven – dus hier ben ik.
Je kent me als geen ander.
Ik hou het graag lekker rustig in huis op gebied van kleur en zoals ik al schreef: mijn antwoord duurde langer dan het bedenken van DE kleur van het jaar.
Ik wil ‘m niet meteen afzeiken, maar het is wat je zegt, het jonge broertje van Early Dew.
Vrij vertaalt: rustig ochtendgloren.
Klinkt niet heel gek, alleen moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik die ochtenden in deze tijden van het jaar maar zelden heb. Waar ik zelf meer in zit zijn de Agitado Rust en het Cálido Orange ;).
Het “gebleekte koraal” van Pantone.
Goed initiatief wel: bewust maken van het opwarmen van de aarde en alle gevolgen hiervan.
Toch hoop ik stiekem ook dat een groot deel van de opbrengst van deze lichtblauw, gebroken witte kleur ook naar het behoud van o.a het Great Barrier Reef gaat.
Histor dacht: ikea blauw, past bij jou.
Moet eerlijk zeggen dat ik het porseleinen vaasje, wat ik bij ‘het Histor pakket’ voorbij zag komen dan wel weer leuk vindt.
‘Ze’ zeggen dat de modekleuren vaak ook bepalend zijn voor het vormen van trending interieurtinten, maar dit jaar zie ik het niet helemaal.
Net als ik het ook niet helemaal zie waarom nu een kleur van het jaar erop verzinnen terwijl je pas of nog niet eens halverwege het jaar zit? De trend is nu echt bruin, dus had eigenlijk een heel andere verwachting op kleur van het jaar 2020. Dat er een beetje op verder geborduurd zou worden. Er zijn tal van mooie warm frisse tinten op te verzinnen.
Groen vind ik een mooie kleur, maar zien we dat al niet een aantal jaren op rij? Ik ben benieuwd naar wat we allemaal voorbij gaan zien komen op IG.
Zelf ben ik nu lekker aan het wennen aan de herfst met zijn vroege avonden en warme dekentjes op de bank. Huis in wintersfeer brengen. Héérlijk. Ik blijf nog even.
Wat jij? Zit jij ook al in de lange-avond-mood thuis? Huis gezellig maken dat soort dingen? 

Liefs, 

San

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*