Het kloppend hart van het huis, de plek waar niet alleen gekookt wordt maar wat vaak de centrale ontmoetingsplek is van het gezin. Een keuken heeft nogal wat functies. Het voorziet niet alleen in onze eerste levensbehoefte, (eten) nee, het is in veel huizen ook dé communicatieplek. Samenkomen in de ochtend, wellicht met wat haast maar wel de plek waar je elkaar snel ontmoet en een fijne dag wenst. Na werk en school weer de eerste plaats waar een gesprek begint. “Hoe was je dag?” terwijl je wat lekkers pakt uit de koelkast. Met al deze functies ligt er heel wat druk op het uitzoeken van een nieuwe keuken.

Zoveel doelen, zoveel mogelijkheden

Dat een keuken heel persoonlijk is, is dus één ding wat zeker is. Het is een ruimte waar een heel eisenlijstje bij komt kijken. Het is ook heel erg afhankelijk van het ‘gedrag’ van alle personen die er gebruik van maken. Eigenlijk gebeurt er zoveel, dan moet je de beperkte ruimte echt optimaal benutten daarvoor. Niet voor iedereen zijn luxe keukens weggelegd, maar je wilt er wel één waarin al je wensen samenkomen en dat vergt wat gepuzzel.

Laat je goed adviseren

Wanneer je vraagt om een kloppend hart in huis komt dat natuurlijk een beetje gek over op een keukenadviseur, maar vraag naar een leefkeuken en ze snappen wat je bedoelt ;-). Even navragen bij de adviseur van Nuva Keukens leert dat leefkeukens vaak keukens zijn voorzien van kookeiland, bargedeelte en hoge kastenwand. Op maat gemaakt voor iedere ruimte, voorzien van alle apparatuur die je nodig hebt. Door zo’n kookeiland creëer je echt een plek waar je met heel het gezin, vrienden of familie rondom samenkomt. Het open en centrale karakter maakt het heel sociaal. Om optimaal te genieten van die gezelligheid en je keukenapparatuur intussen het werk laten doen is goed advies dus echt belangrijk!

Passend bij iedere woonstijl

En dan wil je natuurlijk ook nog dat je keuken goed past bij de rest van je woonstijl, zodat alles één geheel wordt. Al met al dus best een uitdaging want ook dit is superbelangrijk voor het uiteindelijke ontwerp. Wanneer je in kaart hebt gebracht wat de ultieme opstelling is voor de beschikbare ruimte en je wensen, kies je de apparatuur en dan begin je eigenlijk ook al aan de looks. Die zijn qua apparatuur misschien wat beperkter, qua keukenfronten, werkbladen en grepen is de keuze enorm. En houd ook daarbij het praktische in het achterhoofd: matzwart is als front bijvoorbeeld supermooi, veel mensen vinden het lastig qua schoonmaken zodat je geen vingers ziet (dus dan wil je wellicht tóch grepen i.p.v. een greeploze keuken of ga je voor een anti-fingerprint coating). En een stenen blad is misschien prachtig, maar is het qua onderhoud niet handig met jonge kinderen in het gezin en vloeistoffen die er in kunnen trekken.

Ik ben benieuwd, wat vonden jullie het lastigst in het uitzoeken van jullie nieuwe keuken?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Nuva Keukens geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*