Vanaf het moment dat ik over de drempel stapte bij de eerste bezichtiging van het huis wat ik nu gekocht heb gingen de radars draaien. Zo gaat dat eigenlijk altijd, bij ieder huis dat ik binnenstap, haha. Maar nu mag ik straks ook écht aan de slag, hoe leuk is dat!

Wat moet er gebeuren?

Velen denken dat ik echt een klushuis heb gekocht, maar dat is eigenlijk niet zo. Echter in mijn hoofd wil ik alles aanpakken: begin ik eenmaal te brainstormen dan komt er iedere seconde wel een nieuw idee bij. Maar ik kan er in principe dus zo in. Tuurlijk zijn er wel wat dingen die prio hebben. Zo is de badkamer aan vervanging toe, de cv-ketel oud, is 1 raam met dubbelglas in de erker ‘lek’ en moet het plafond in de berging (waar wel een nieuw dak al op zit) nog geïsoleerd en dichtgemaakt worden. Daarnaast heeft aan één kant de schutting in de tuin zijn beste tijd wel gehad en kan de buitenboel over niet al te lange tijd ook een likje verf gebruiken.

Wat wil ik verder?

Maar dat zijn natuurlijk niet per se de leukste klusjes, want ze hebben weinig met look & feel te maken. Op dát gebied heb ik namelijk inmiddels nog 100 andere dingen verzonnen. Het huis is in 1925 gebouwd en ik wil die oude sfeer er meer terug inbrengen. Het plafond heeft nog mooie sierlijsten en de trap boven oude, houten spijlen, maar dat is het dan ook wel. Geen glas in lood meer in de erker, geen paneeldeuren, geen kamer en suite en geen oude tegels op de vloer. Ik heb zelfs al zitten kijken naar een cursus glas-in-lood, want zoals een tweejarige ook zou zeggen: ikke zellef doen.

Nieuwe dingen veranderen

Dus buiten de dingen die eigenlijk moeten, zijn er ook een hoop dingen die helemaal goed zijn maar ik toch wil aanpakken. Zo ligt er een best nieuwe vloer op de benedenverdieping, maar ik ben er niet helemaal weg van… Twijfel nog wat ik daarmee ga doen. Daarnaast is de keuken van 2015 en helemaal top, maar niet mijn smaak. Het mag allemaal wat spannender, ik wil er echt mijn eigen stempel op gaan drukken qua sfeer. Logisch ook wel, het is het eerste huis wat echt helemaal van mezelf is en ik kan dus lekker losgaan…

Bij deze alvast een foto van het nieuwe huis… Het is nooit op Funda gekomen (hoe ik het vond lees je hier) dus van profi foto’s is het ook niet gekomen ;-).

Het financiële plaatje

Maar dat losgaan hangt natuurlijk ook van een ander belangrijk ding af: money. Ik kan in mijn hoofd de wildste plannen hebben, voor de uitvoering zijn daar wel centen voor nodig. En heel veel daarvan was al nodig om überhaupt een huis te kunnen kopen. (Oh en mijn auto rijdend te houden, mijn trouwe volgers hebben daar al genoeg van voorbij zien komen denk ik!) Het is echt nodig om dat ook eens goed in kaart te brengen. Ik krijg 28 mei de sleutel, ga het weekend erna direct verhuizen en ga vanaf dan alles één voor één aanpakken. Ik heb geen haast, maar het is wel handig om te plannen wat ik wanneer zou kunnen doen. En zoals ik al zei: er komen telkens ideeën bij dus ik ga me ook eens verdiepen in kijken naar een lening voor verbouwing. Geld lenen kost geld, ik weet het, maar investeren in een huis loont ook!

Hebben jullie daar ervaring mee? Alle tips en tricks zijn welkom! In een volgende verhuisblog zal ik eens wat moodboards en verdere ideeën laten zien…

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op Instagram, Facebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Geld.nl geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*