nieuwe vloer

Wanneer je gaat verhuizen, verbouwen, of gewoon op de bank zit, naar beneden kijkt en denkt “dit vind ik niets”: er zijn genoeg situaties waarin je een keuze moet maken voor een belangrijk onderdeel van je inrichting, namelijk de keuze voor een vloer. Ik durf wel te zeggen dat dit misschien wel dé belangrijkste basiskeuze is om een bepaalde stijl of sfeer te creëren, samen met de keuze voor de muren. Maar aangezien je toch sneller een muur geverfd of behangen hebt dan een nieuwe vloer gelegd, weegt de keuze voor een vloer zwaar. Heel zwaar. Best verstandig om daar goede hulp bij te krijgen zoals bij Martijn de Wit vloeren (lees hier verder). Want ga je voor PVC, hout, of misschien wel tegels? En welke kleur dan of welk motief?

Een weloverwogen beslissing

Waarbij ik me voor verfkleurtjes graag laat ‘influencen’ door plaatjes op Instagram of Pinterest en binnen 2 seconden besluit dat ik mezelf er maar eens aan ga wagen (zie hier bijvoorbeeld mijn keuze voor het verven van een lambrisering met 2 kleuren), is dat bij een vloer toch wel anders. Een vloer kies je uit voor jaren. Je wilt hem niet snel beu zijn en hij moet tegen een stootje kunnen. Nu ben ik zelf heel erg fan van houten vloeren, donker of licht maakt me nog niet eens heel erg uit. Maar hout kan best bewerkelijk zijn en kostbaar. Ik herinner me bijvoorbeeld nog een feestje dat ik als 14-jarige organiseerde toen mijn ouders een weekend weg waren (en van niets wisten). Lekker laten zien dat we konden dansen op naaldhakken op de parketvloer. Zowel de parketvloer als mijn ouders werden daar niet echt blij van. Oeps. Ik leerde die avond meerdere lessen, waaronder óók dat ik ‘als ik later groot zou zijn’ een goede vloer moest uitkiezen ;-).

Volop keuze

En dat later is inmiddels nu. Er zijn een hoop opties bijgekomen voor het kiezen van de juiste vloer. Daarom is het fijn dat het aanbod bij een zaak ook ruim is. Zo heb je én het voordeel van een goed advies én een grote hoeveelheid aan keuze. Wij hebben nu nog een laminaatvloer (die ik wit schilderde… Hoe dat lees je hier) maar als ik een nieuwe zou mogen uitkiezen zou ik echt eens goed gaan oriënteren bij een speciaalzaak. De uitstraling van een houten vloer vind ik namelijk prachtig, maar ook het onderhoudsvriendelijke van PVC spreekt mij heel erg aan, zoals ik zag bij Martijn de Wit PVC vloeren. Maar oh jongens, zo’n eikenhouten visgraat vloer heeft ook wel wat hè?

Martijn de Wit vloeren

Toekomstperspectief

Onze huidige woonkamervloer was echt een tussenoplossing, ook omdat het nog een huurhuis betreft. Maar de investering in een goede vloer is er een die we een keer moeten gaan maken. Waarbij ik ga voor een vloer die past bij de sfeer van het huis en mijn wensen qua onderhoud en duurzaamheid. Ik denk dat PVC dan wel de voorkeur heeft. Ik ben benieuwd hoe jullie dit aan hebben gepakt? En zijn jullie nog tevreden over jullie vloer?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Martijn de Wit vloeren geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*