De Nederlandse zomer… Ik vind het de mooiste week van het jaar. Om er toch wat meer van te kunnen genieten val ik met deze titel maar gelijk met de deur in huis: heb jij al wel eens overwogen een overkapping, veranda of tuinkamer te nemen?

Er is altijd wat

Ik moet toegeven, ik ben zelf verwend met een dakterras én tuin, beiden op het zuidwesten gelegen. Een beschutte, ommuurde stadstuin beneden, een ruim dakterras boven waar het eigenlijk hartje zomer al veel te warm is. Genoeg keuze dus, maar toch heb ik ook wel eens gedacht aan een overkapping. Hoewel mijn blog ‘fijn thuis zijn’ heet ben ik namelijk maar al te graag buiten. Alleen met het Nederlandse klimaat is het altijd wel wat: te koud, te warm, te nat, te veel wind.

Overal een oplossing voor

“Niet lullen maar poetsen!” Zoals ze dat zo mooi in Rotterdam zeggen. Je kúnt er natuurlijk wat aan doen, zodat je toch meer buiten kunt zijn. Iets wat tegen regen en wind kan, en waarin je zelfs de temperatuur enigszins kunt regelen. Ik heb het over een overkapping. Geen serre, want dat is echt meer iets ‘binnen’ dan buiten, maar een extra stukje huiskamer buiten. Dit kun je natuurlijk direct tegen je huis aan bouwen als een veranda, of los in de tuin zetten. Een bedrijf wat hier van alles in aanbiedt is Verasol.

Verasol overkapping

Zij zijn een producent van aluminium veranda’s, terrasoverkappingen en tuinkamers. Hun producten zijn via dealers in Nederland en Duitsland verkrijgbaar. Waarom ik bij hen uitkwam? Ik heb afgelopen week een aluminium loungeset gekocht en om daar optimaal gebruik van te kunnen maken ging ik toch even googlen naar stijlvolle, bijpassende aluminium terrasoverkappingen.

Wat een mogelijkheden!

Er ging natuurlijk weer een wereld voor mij open toen! Ik doe vaak alsof ik alles al weet, maar dat is uiteraard onmogelijk dus ik ging mezelf eens even lekker inlezen. Zo kun je bijvoorbeeld je overkapping dichtmaken met zij- en voorwanden bestaande uit glazen schuifwanden of aluminium delen met deuren en ramen. Ideaal als je van één kant altijd wind hebt staan, of gewoon wat minder in het zicht van nieuwsgierige buren wilt zitten ;-). Zo creëer je als het ware een hele tuinkamer!

Verasol tuinkamer

Vervolgens kun je het natuurlijk nog verder aankleden. Wat te denken van LED-verlichting erin? Of zonwering en heaters? Zeg maar dag tegen het Nederlands klimaat; jij zorgt zelf wel voor het ideale klimaat!

Ik ben benieuwd, hebben jullie een overkapping? Of zou je er graag één willen?

Liefs Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

(Dit artikel is in samenwerking met Verasol geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*