Trattoria da Maurizio

Nu de horeca weer open is zet ik voorzichtig mijn eerste stapjes op terrasjes en zijn er weer wat restaurantjes gereserveerd. Wat heb ik dat gemist de afgelopen tijd zeg! Deze ‘hotspot’ rubriek is niet voor niets in het leven geroepen omdat ik ook graag fijne plekjes buiten de deur met jullie deel, waarvan locaties met eten & drinken toch wel favoriet zijn ;-). Ik zoek het uiteraard nog wel wat dichterbij huis op maar ook daar is genoeg leuks te vinden. Zo opende Trattoria da Maurizio in mijn eigen Bergen op Zoom in coronatijd de (afhaal)deuren en kon er nu ook eindelijk in de zaak zelf gegeten worden! Op uitnodiging van Fleur (een doorgewinterde horecatopper die mij al eens eerder uitnodigde, toen voor Brasserie Sailor’s Inn) ging ik langs…

Klein Italië

Wie bekend is met trattoria’s weet dat de sfeer er minder chic en formeel dan in een ristorante is. Er worden vaak traditionelere en meer regionale Italiaanse gerechten geserveerd en er is meestal geen gedrukte menukaart. Al met al is een trattoria dus wat meer casual. En die laagdrempeligheid trekt mij enorm aan: het is direct meer ontspannen en ik houd van de traditionele Italiaanse gerechten. Geen poespas, gewoon goed eten. Qua sfeer is het dan inderdaad misschien minder chic, maar de zaak straalt heerlijke nostalgie uit en ik voel me echt een beetje alsof ik in Italië zelf een trattoria binnenloop. Ik denk dat dat ook precies is wat Maurice en Fleur wilden bereiken.

Traditionele gerechten

Bij traditionele, Italiaanse gerechten denk je wellicht als eerst aan pizza. Maar een echte Italië-liefhebber weet dat je daarvoor bij een pizzeria moet zijn. Wat staat er dan wel op de menukaart? Eigenlijk bijna alle andere traditionele gerechten die je maar kunt bedenken. Je kunt zelf je eigen pasta samenstellen met de meest bekende soorten saus en klassiekers als Vitello Tonato, Ossobuco en Tiramisu ontbreken uiteraard ook niet. Alles wordt met de Italiaanse namen benoemd en volgens Italiaanse menu-opbouw; dus met antipasto, primi en secundi piatti.

De locatie van de trattoria draagt zeker ook bij aan het vakantiegevoel: doordat ze aan het gezellige Beurspleintje zitten en uitkijken op stadspaleis het Markiezenhof kun je zeker de vergelijking maken met de sfeer op een historisch, gezellig Italiaans pleintje. Dat gecombineerd met de uitstekende Italiaanse gerechten, de overheerlijke, Italiaanse Sangria Divina en de vriendelijke bediening maakt het écht tot een fijn avondje uit!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Trattoria da Maurizio geschreven. Voor meer Italië inspiratie, bekijk dan eens mijn blogs over een stedentrip Florence en rondreizen in de steeds populairder wordende streek Apulië.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*