Dat Rotterdam hip en happening is, dat weten we natuurlijk wel. Het is een komen en gaan van leuke zaakjes en ik kom er dan ook regelmatig. Afgelopen maand hadden we wat tijd om op ontdekking te gaan, en in dit blog laat ik je alle mooie, nieuwe hotspots zien!

In 2018 zijn er een hoop toffe zaken geopend in Rotterdam, en wil je deze bezoeken, dan hoef je eigenlijk maar in een klein gebied rond te dwalen: in en rondom de Pannekoekstraat. Een super gezellig, bijna dorps stukje Rotterdam!

Parkeren deden we gewoon voor de deur, altijd een leuke extra als dat kan in de grote stad toch?! Hoef je ook niet ver te lopen met al je boodschappentassen, want met lege handen thuis komen is geen optie met deze nieuwe winkels.

OU. Boutique

OU. Boutique is een snelle stijger in winkelland. Na een succesvolle online shop openden ze een zaak in Amsterdam, Haarlem, en nu dus ook in Rotterdam. Een heerlijk, ruim opgezette winkel, waar al het moois wat er hangt echt tot zijn recht komt. Persoonlijk houd ik heel erg van zaken waarbij je jezelf niet door volgepropte gangpaden hoeft te persen hopend dat je niets om zwiept met je tas. Mijn eigen winkel was ook zo, de één vind het leeg, de ander vind het heerlijk. Ik ben van mening dat mooie producten gezien mogen worden en niet weg moeten vallen tussen al het andere. In OU. Boutique kun je dus echt genieten van al het moois zonder bang te zijn iets om te stoten. Like!

OU. Boutique RotterdamOU. Boutique

Lou-La & Evernow

We liepen verder richting de Goudsesingel, een straat die voor een klein deel parallel loopt aan de Pannekoekstraat en waar je via een zijstraatje zo bent. Onderweg vergaapten we ons nog even aan al het moois bij Depot Rotterdam (Pannekoekstraat 66A): niet ook in 2018 geopend, wel een walhalla voor iedere designliefhebber.

Depot RotterdamDepot Rotterdam

Aan de Goudsesingel (206 & 208) liggen 2 nieuwe zaken naast elkaar die beiden licht, wit en roze uitstralen. Je snapt dat dat natuurlijk voor een intense aantrekkingskracht zorgt (op mij dan, Maarten stond nog buiten te zoeken naar waar ik was gebleven).
Allereerst stapten we bij Lou-La binnen: zoveel moois voor kinderen! Ik begon direct na te denken of we niet binnenkort een kinderverjaardag hadden, maar helaas. Ik zou bijna zelf aan kinderen gaan beginnen erdoor ;-). Maar niet alleen voor de kleintjes hebben ze de mooiste items, ook voor volwassenen heeft Lou-La toffe kleding en sieraden. Een kleine collectie, maar wel met alleen maar toppers.

Lou-La RotterdamLou-La 

Via dezelfde portiek sta je binnen 2 stappen binnen bij Evernow. En wat mij betreft kunnen ze de naam beter veranderen in EverWOW, want hallo: moooooooi! Hier zwichtte ik dan ook officieel voor het instatrend-kratje van Ay-Kasa, nam ik een schaaltje mee van Sprout om poging 360 te wagen voor het groeien van een avocado-plantje en kocht ik het boek Instaproof. Je raakt niet uitgekeken door alle mooie hoekjes en spulletjes hier.

Evernow Rotterdam Evernow Rotterdam Evernow Rotterdam Evernow RotterdamEvernow

De Gele Kanarie

Winkelen maakt altijd dorstig, en wandelend over de Goudsesingel ontdekten we al snel waar we onze dorst wilden gaan lessen: bij de Gele Kanarie (Goudsesingel 284). I know, de naam klinkt misschien een beetje belachelijk, maar het eigen gebrouwen Gele Kanarie bier is ook belachelijk lekker! Zelf werd ik weer intens gelukkig van het interieur: warm, sfeervol, stoer, blauw/groen/geel, en koperen (!!!) biertappen. De groene visgraat tegels in de toiletten deden mij aan Marrakesh denken, een fijne bijkomstigheid.

De Gele Kanarie De Gele Kanarie De Gele Kanarie De Gele Kanarie

Verder op ontdekking

In en rondom de Pannekoekstraat is het de laatste jaren erg gezellig geworden door alle horecazaakjes die er zijn gekomen, maar 1 nieuwe plek had onze nieuwsgierigheid zo getrokken dat we besloten daar naartoe te rijden om wat te eten. Ik heb het over de Foodhallen. Na Amsterdam heeft Rotterdam nu ook een versie, tevens in een oud, groot en industrieel pand. De Foodhallen (Wilhelminakade 58) vind je op de Kop van Zuid, een gebied wat bekend is van Hotel New York en erg in ontwikkeling is. Je vind er allerlei eettentjes in en rondom de grote open ruimte waar middenin allemaal tafeltjes staan. Niet goedkoop, wel érg lekker! Oh, en doe jezelf een plezier en spiek ook even binnen bij het Room Mate Bruno Boutique Hotel, wat in hetzelfde pand zit. Het woord ’boutique’ zegt het al: hier wordt iedere interieurliefhebber blij van!

Foodhallen Rotterdam Foodhallen Rotterdam Foodhallen RotterdamFoodhallen

Panthoufle Design

Nog zo’n plek die flink in ontwikkeling is nu, is de Vijverhofstraat. Onder het oude spoor wat er loopt worden allerlei units opgeknapt waar je je met je bedrijfje kunt vestigen. Één zo’n bedrijf dat er afgelopen jaar is geopend, is Panthoufle. Licht, hoog, een tikje industrieel qua gebouw en vooral heel ruimtelijk. Je vind hier veel interieuritems in Japanse stijl. Naturel en puur, zo kun je het het beste omschrijven. Mooi design zonder poespas: ik houd ervan!
Panthoufle ligt even wat uit de route, maar is zeker het bezoeken waard! Vooral als je van minimalistisch design houdt. Er staat niet veel, toch kijk je er je ogen uit. Dat is wat mij betreft echt wat een winkel krachtig maakt.

Panthoufle Design Panthoufle Design Panthoufle Design Panthoufle DesignPanthoufle

Ben je binnenkort in Rotterdam, bezoek dan zeker even één van bovenstaande zaken. Ik ben benieuwd of jij er net zo enthousiast van wordt als ik.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*