Het is een tijdje stil geweest binnen deze categorie. Door de maatregelen van afgelopen 2 jaar mochten we natuurlijk weinig buitenshuis doen, dus het delen van hotspots en leuke plekjes om even níet ‘fijn thuis te zijn’ schoot er bij in! Nu die periode achter ons ligt (hopelijk voorgoed!) is het weer hoog tijd mooie tips met jullie te delen!

Weg in Nederland

Wat natuurlijk wel wat gemakkelijker kon was op pad in eigen land. De afgelopen tijd heb ik mijn reislust voornamelijk binnen de landsgrenzen moeten voeden en als dat me één ding heeft duidelijk gemaakt, is het wel dat er in Nederland nog een hoop te ontdekken valt! Wat hebben we toch een mooi, divers land waar je qua cultuur en natuur een hoop kunt beleven. Maar met horeca dicht, musea dicht, winkels dicht was het natuurlijk niet altijd ideaal om je in Nederland tijdens een tripje weg goed te vermaken. Het vroeg om wat extra creativiteit soms en het uitproberen van andere dingen, maar dat leverde juist ook weer leuke ervaringen op! Zo ben ik veel meer buiten geweest, weer of geen weer en dat herinnerde me er zeker aan dat je niet altijd zon nodig hebt om je goed te vermaken in de buitenlucht. Het strand kan bijvoorbeeld net zo leuk zijn wanneer je er niet op ligt te zonnen maar stevige laarzen aantrekt en een zee flora- en faunatocht gaat doen.

Naar het zuiden

Hoewel ik nog heel veel in het noorden van Nederland niet heb gezien ben ik toch echt ook een ‘beneden de rivieren’ meisje. Ik woon zelf in Noord-Brabant, tegen Zeeland aan en vind de combinatie hier van het Bourgondische leven en zo dichtbij de kust en het weidse Zeeland zitten ideaal. De andere kant op, Limburg, daar had ik nog niet veel gezien. Buiten een tripje Maastricht eigenlijk vrij weinig. Hoog tijd dat daar verandering in komt! Het Limburgse landschap is hoe zuidelijker je rijdt al minder vlak, dus je zit voor je gevoel alweer direct in een andere omgeving. Ooit had ik een vakantievriendje die uit Venlo kwam, maar waar ik nooit ben geweest. De nieuwsgierigheid naar Venlo was in ieder geval al vroeg gewekt dus een overnachting Venlo leek me wel wat!

Goedkoop overnachten in Venlo

Dat je niet de grenzen over gaat voor een tripje betekent helaas niet per se dat het ook goedkoper is om erop uit te gaan. Prijzen zijn flink gestegen dus ik Googlede allereerst op ‘goedkoop hotel Venlo‘. Zo vond ik Hotel Maashof: goede tip om tegen een mooie prijs Venlo en omstreken te ontdekken!

Hotel Maashof is een supermooi hotel midden in het groen gelegen. De kamers zijn ruim opgezet en goed ingericht. Ik zeg altijd: als het lelijker is dan thuis ga ik niet ;-). Maar dat is hier dus zeker niet het geval! Er zijn tal van activiteiten die je vanuit het hotel kunt gaan doen en het is omgeven door water, superleuk! Ook de culinaire arrangementen en het eten an sich zijn een aanrader in het hotel, alles is goed verzorgd en dat tegen een goede prijs.

Te doen in de regio

Wanneer ik maar een nachtje weg ben vind ik een combi binnenstad en buitengebied altijd het leukst om te doen. Niet te veel plannen, hoogstens wat leuke eetgelegenheden opzoeken maar vooral lekker struinen door de binnenstad en bijvoorbeeld de volgende dag de natuur in. Voor beide zit je in Venlo helemaal goed! De binnenstad is leuk met veel leuke horeca en winkels en de omgeving prachtig. Maar als je van het dagje shoppen al flink wat kilometers in de benen hebt is een flinke wandeltocht door de omgeving misschien niet het meest ideaal. Wat dan een hele leuke tip is om te doen, is e-choppers huren. Je ziet ze tegenwoordig steeds meer en het is echt superleuk om daar een tochtje mee te maken! Ook in Venlo is deze mogelijkheid er en echt een aanrader om op deze manier wat mee te pakken van het Limburgse landschap.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met hotel Maashof geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*