Op maandag hebben wij vaak een balansdag. Zo na het weekend waarin we nergens naar hebben gekeken is het tijd om te sporten (soms), en om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Sinds kort werk ik samen met Hello Fresh als content creator, en deel ik mijn favoriete recepten ook hier op het blog. Op zo’n balansdag kiezen wij vaak voor een vegetarisch maaltijd en/of iets met rijst. Vandaag: kruidige tofu met rijst en pindasaus!

Goed om te weten:

– Vegetarisch
– In 30 minuten klaar
– Allergenen: soja en pinda’s
– Energie (kJ) 3837 kJ
– Energie (kcal) 917 kcal
– Vetten 44.0 g, waarvan verzadigd 12.0 g
– Koolhydraten 90 g, waarvan suikers 16.6 g
– Vezels 11 g
– Eiwitten 35 g
– Zout 3.9 g

Wat heb je nodig voor 2 personen?

– 200 g sperziebonen
– 1 rode paprika
– 1 rode peper
– 170 g pandanrijst
– 1 pak gekruide tofu (soja allergie-alert!)
– 40 g gezouten pinda’s (pinda allergie-alert!)
– 20 g kokosrasp
– 2 el pindakaas (wij gebruikten de Fair Trade pindakaas) (pinda allergie-alert!)
– 2 tl kerriepoeder
– 75 ml melk
– 1 el olijfolie
– 2 el ketjap
– peper en zout (naar eigen smaak)

Bereidingswijze:

1. Eerst het snijwerk! Snijd de sperziebonen schoon en snij ze in 3 gelijke stukken. Je hoeft ze natuurlijk niet langs de meetlat te leggen. Mag wel. Snijd de rode paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze fijn. Wrijf hierna niet per ongeluk in je ogen (en ja wij spreken -helaas- uit ervaring). Hak de pinda’s in grove stukjes.

2. Kook de sperziebonen in 3 tot 4 minuten beetgaar in een pan met deksel en een bodempje water met een snufje zout. Giet vervolgens af en spoel de bonen na met koud water.

3. Kook ondertussen in een pan met deksel de pandanrijst in  500ml water 12 tot 15 minuten. Giet daarna nog af als dit nodig is en laat de rijst in de pan uitstomen, zonder deksel deze keer.

4. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de rode peper samen met de kerriepoeder 1 tot 2 minuten op middelhoog vuur. Gooi hierna de stukjes paprika en sperziebonen erbij en roerbak dit nog 5 tot 6 minuten. Laat de gekruide tofublokjes de laatste 3 minuten nog even meebakken.

5. En dan is het nu tijd voor het lekkerste onderdeel, de pindasaus! Verwarm in een steelpannetje al roerend de pindakaas, melk en ketjap. Laat dit zachtjes inkoken tot je hem dik genoeg vindt. Als je hem te dik vind geworden kun je er altijd nog wat extra melk of water bij doen.

6. Tromgeroffel want het is tijd om op te scheppen: verdeel de rijst over de borden (of in kommen, staat zo gezellig), schep de groente met tofu erop, en schenk hierover een lekkere klodder zelfgemaakte pindasaus. Garneer het af met de kokosrasp en de pinda’s! #tipvanflip: de kokosrasp en pinda’s kun je ook nog even roosteren als je wil! (De kokosrasp wel in een beetje olijfolie dan.)

recept kruidige tofu hello fresh

Smakelijk!

Volg je mij al op Instagram, Facebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*