pasta carbonara receptPasta carbonara…. Wie is er níet dol op? Maar jeetje, wat heb je hem in veel varianten! De lekkerste variant wordt toch echt hier thuis gemaakt, naar een eigen recept van mijn persoonlijke chef-kok. Ik heb het hem weten te ontfutselen om hem met jullie te kunnen delen, you can thank me later ;-).

Goed om te weten:

Niet vegetarisch
Niet koolhydraatarm
Vet
Vooral heel lekker

Wat heb je nodig voor 2 personen:

2 à 3 nestjes tagliatelle p.p.
25 gram verse peterselie
100 gram pancetta
125 ml crème fraiche
125 gram parmezaan
2 rode uien
1 sjalotjes
1 ei
Extra virgine olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Vet de bakplaat in met olijfolie en verdeel de plakken pancetta over de plaat. Doe deze 6 tot 8 minuten in de oven. Zodra dit klaar is eruit halen en laten luchten zodat het hard wordt.

3. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta. Voeg de tagliatelle toe wanneer het water kookt en kook zolang als de verpakking aangeeft.

4. Hak de sjalotjes fijn en snij de rode uien in smalle, halve ringen.

5. Rasp de parmezaan in grote kom en houd 1/3e apart.

6. Doe het eigeel en de crème fraiche bij de parmezaan in de kom en roer dit goed door tot een glad geheel.

7. Hak de peterselie fijn.

8. Fruit in een grotere wokpan de ui en sjalotjes op middelhoog vuur in een ruime scheut olijfolie.

9. Zet het vuur van de wokpan uit en voeg de afgegoten tagliatelle toe aan de saus. Roer het geheel goed door.

10. Verdeel de pasta over de borden en leg de stukken hard geworden pancetta erop. Strooi de overige parmezaan erover en garneer af met de peterselie.

pasta carbonara recept

Smakelijk!

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*