Salades, tja, het voelt toch nog steeds vaak als een verplicht nummertje. Meestal ben ik geneigd gewoon een zak gemengde sla open te trekken en er wat noten en een dressing door te gooien, maar ik wilde er eens een maken die ik echt om te smullen vind. En dat is gelukt!
Goed om te weten:
Vegetarisch
Klaar in 20 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 komkommer
1 rode ui
1 groene appel
3 el Griekse yoghurt
1 el water
1/2 limoen
5 gr fijngehakte dille (vers is echt het allerlekkerst!)
1 teen knoflook geperst
2 el pijnboompitten
peper en zout (naar eigen smaak)
Bereidingswijze:
1. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Snijd de rode ui in halve ringen en de groene appel in blokjes.
2. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met een eetlepel water, het sap van de halve limoen, de gehakte dille en geperste knoflook. Voeg naar smaak hier nog peper en zout aan toe.
3. Rooster de pijnboompitten. Voeg intussen de dressing toe aan de komkommer, rode ui en groene appel.
4. Garneer het geheel af met de geroosterde pijnboompitten, en voilá je hebt een heerlijk volle kom komkommersalade. Je kunt er voor de show nog een klein takje dille bovenop leggen, maar zoals je ziet ben ik dat vergeten…
Smakelijk!
Volg je mij al op Instagram, Facebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!
2 comments
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen!
Ja easy peasy en heel lekker met dit weer! Ook weer net even wat anders dan de gemiddelde krop sla met tomaat ;-).