tortilla recept vegetarisch

Wij zitten helemaal in de 1001-nacht sferen door onze roadtrip in Marokko, en daarom is het hoog tijd voor een Oosters geïnspireerd gerecht wat je binnen een handomdraai op tafel hebt gezet!

Goed om te weten:

Vegetarisch
In 30 minuten klaar

Wat heb je nodig voor 2 personen:

1 courgette
2 tomaten
250 gr falafel balletjes met tomaat
80 gr hummus (de oranje)
4 stuks tortilla’s
50 gr volle yoghurt
75 gr feta
+/- 20 blaadjes verse munt
2 el olijfolie
peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 180 graden en snijd de courgette en tomaat in dunne, halve plakken.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel-balletjes in 7 tot 8 minuten op middelmatig vuur. Keer ze regelmatig om .Haal ze daarna uit de pan en bewaar de balletjes op een bord met keukenpapier.

3. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak ook de courgette 7 à 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4. Verpak ondertussen de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm ze 2 tot 3 minuten in de oven.

5. Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse blaadjes munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.

6. Bestrijk de tortilla’s met de hummus-yoghurt saus. Verdeel daar overheen de plakjes tomaat, courgette en als laatste de halve falafel balletjes. Garneer de tortilla’s af met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.

falafel tortilla's

Smakelijk!

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*