Wij experimenten de laatste tijd steeds meer met het vervangen van rijst en pasta voor andere, koolhydraatarme producten. Dit is niet alleen gezond, het past ook goed binnen een ketogeen dieet. Dit is een voedingspatroon waarbij je hoog in vet zit en laag in koolhydraten, om zo je lichaam in ‘ketose’ staat te brengen waarbij je vet verbrandt i.p.v. glucose. Mocht je hier meer over willen weten: Google is your best friend. Voor nu deel ik gewoon een lekker en simpel recept waarbij we de rijst hebben vervangen door bloemkool. Ook heel handig om kinderen aan de groente te krijgen!

Goed om te weten:

Koolhydraatarm
Past bij een ketogeen dieet
Klaar binnen 30 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen:

1 bloemkool of nog handiger: een bakje kant en klare bloemkool rijst
2 kipfilets
1 paprika
1 teen knoflook
1 ui
0,5 liter kippenbouillon
1 el kerriepoeder
1 tl chilipoeder
2 el bloem
1 scheutje plantaardige olie (zonnebloem of olijf)
1 scheut (soja)kookroom
verse koriander
1 handje ongezouten cashewnoten
peper en zout (naar smaak)

Bereidingswijze:

1. Pers of rasp de knoflook en wok deze even kort in een scheutje olie. Voeg daarna de bloemkool rijst hieraan toe en bak dit een paar minuten. (Wil je bloemkool rijst zelf maken, hak dan de gehele bloemkool (niet het bladgroen maar wel de stronk) in stukken en maak deze fijn in een keukenmachine, blender of met een staafmixer totdat je kleine korrels over houdt.)

2. Snijd (of knip, ik ben fan van kip knippen) de kipfilets in stukjes. Snipper de ui. Fruit in een wok- of hapjespan de ui in wat olijfolie en voeg hierna de kipstukjes hieraan toe. Snijd ondertussen de paprika in blokjes.

3. Kruid dit vervolgens met de kerrie- en chilipoeder. Als de kip bijna gaar is kun je de paprikablokjes erbij doen en nog even mee bakken.

4 Voeg vervolgens ook de bloem toe en bak dit mee, totdat de bloem zanderig lijkt.

5. Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon toe en roer net zolang totdat je een gladde saus krijgt.

6. Maak de saus romiger door een scheutje (soja)kookroom toe te voegen.

7. Breng de saus nog verder op smaak met zout en peper.

8. Vul je bord of schaal met de bloemkool rijst, schenk daarover de kip kerrie saus en garneer alles af met wat verse koriander en cashewnoten.

bloemkoolrijst kip kerrie recept

Smakelijk!

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*