Ken je dat? Dat je wakker wordt ‘s ochtends en denkt “die arme wankele Blokker, laat ik eens naar de winkel gaan om er wat te kopen”. Nee? Nou, ik ook niet! Sinds de vernieuwing van de Blokker-winkels die voorlopig wel nog even mogen blijven kan ik er niets meer terug vinden. Maar hé, ze hebben nu wel stoer behang met baksteenprint. Ook niet geheel onbelangrijk. Ik had echter wat nodig en de winkel zit praktisch tegenover mijn winkel dus 1 + 1 is dan al snel 2. En nu ik mezelf toch wat shoppingtime aan het gunnen was kon ik het niet laten uiteraard even alle schappen langs te gaan. En in mijn eeuwige zoektocht naar bloempotten die geen bloempotten moeten lijken maar het wel moeten zijn, stuitte ik op iets heel anders…

Van badmat naar wandkleed

Een badmat. Met tekst ook nog eens. En zwart/wit. Dat zijn al 3 trendfactoren in 1 product: quotes, textiel en zwart/wit. Maar jeetje, het was nog steeds ‘maar’ een badmat, en in die mini badkamer van ons (Hij is overigens wel helemaal nieuw, ook lekker!) kon ik hem niet kwijt. Eerlijk gezegd vond ik het ook een beetje zonde om hem gelijk als voetveeg (ha  ha) te gebruiken; daar was hij veel te leuk voor! En toen kreeg ik ongeveer het beste idee van de eeuw: ik hang hem op! Ongeduldig als ik ben qua woonstyling wilde ik hem gewoon gelijk met 2 spijkertjes in de muur meppen, maar ik herpakte mijzelf en gaf de bovenkamer even de kans om wellicht nog iets beters te verzinnen. Ik keek rond en zag nog wat materiaal liggen: een bezemsteel en stukjes lederen riem die ik over had.

Ik zaagde de steel wat korter, en wikkelde de bovenkant van de badmat eromheen. Vervolgens naaide ik dit vast. Van 2 reepjes leer maakte ik de houders voor de steel: dubbelvouwen, bepalen waar de schroef/spijker komt en hup aan de muur ermee!

Ik plaatste de steel in de eerste houder, om zo te bepalen hoe hij waterpas hing. Toen bevestigde ik het andere leertje aan de muur en schoof ik ook daar de steel door. En tadaaaaa: daar is je hippe badmatwandkleedmuurhanger!

Het resultaat:


Kosten: 8 euro voor de badmat, 1 euro voor de steel en het leer was een restje van een oude riem. Nu allemaal rennen naar de Blokker, zijn die mensen ook weer blij ;).

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op Instagram, Facebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*