DIY’s met pallets zijn al een tijdje populair, en sinds afgelopen zomer heb ik toevallig ook de pallet-smaak te pakken. Zo maakte ik vorige zomer een palletzitje voor in de tuin en afgelopen winter een palletbed voor in onze slaapkamer. Met pallets werken is vaak een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om stoere meubels te creëren; wellicht is het daarom ook zo populair geworden.

Broeden op een nieuwe DIY

Nu heb ik in de winkel geregeld leveringen op pallets, vaak zijn dit halve pallets (60x80cm). En bij zulke dingen denk ik altijd “dat bewaar ik, daar kan ik nog wel wat mee maken”. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat zo dus langzaamaan mijn huis + winkelmagazijn dicht slipt. Hoog tijd om een nieuwe DIY te verzinnen! Een tijdje terug zag ik op de Instagrampagina van Rowena van Rohouseproud een leuk zitje dat ze had gemaakt van een transportroller met 2 matraskussens erop en daar 2 riemen omheen. Dit idee met riemen zag je een tijd terug wel vaker in interieurs voorbij komen, maar dan rond een stapel tijdschriften. Met dit als inspiratie zag ik ineens het licht: ik wist wat ik ging maken!

Wij een bed, meneer Wiebe een bed

De leukste man in huis (sorry Maarten) is trouwe viervoeter Wiebe natuurlijk. En omdat wij vorige week druk bezig waren om de tuin zomerklaar te maken, mocht Wiebe daar ook wel zijn eigen plekje krijgen! Wij hebben een dakterras en tuin, dus iets wat gemakkelijk verplaatsbaar is had de voorkeur. Nu bleek de afmeting van de pallet precies een maat te hebben waarin ook hondenkussens verkrijgbaar zijn. Ik haalde alles in huis wat ik nodig had: 1 hondenkussen van 60x80cm, 4 riemen, 1 pot mat witte buitenverf, 4 wieltjes, schuurpapier, 1 kwast (voor de moeilijke hoekjes), en een verfroller + verfbakje.

De pallethondenmand maken is eigenlijk heel gemakkelijk! Ik schuurde de pallet eerst goed op voordat ik hem aflakte. Ik ben een luie (ik noem het liever efficiënte ;-) ) klusser, dus primen, daar doe ik niet aan. Vooral niet op onbewerkt hout. De verf zuigt dan wat meer in het hout -ideaal als je een whitewash wilt- maar ik wilde het wat meer dekkend wit hebben dus er gingen 2 lagen matte acryl lak op. Met de kwast verfde ik alle kiertjes en moeilijke hoekjes. Vervolgens gingen de wieltjes eronder: in ieder hoek 1. De onderkant is klaar!

Het loopt op rolletjes zoals je ziet

Vervolgens maakte ik van de 4 riemen er 2 aan elkaar, zodat ik 2 grote riemen had. Anders zou het namelijk niet rond de pallet en het kussen passen. Dit aan elkaar maken deed ik gewoon zoals je normaal een riem vast maakt, maar nu haal je de ene riem door de gesp van de andere riem. Tenslotte legde ik het kussen op de pallet, bevestigde de riemen eromheen en klaar! Een kind kan de was doen! En Wiebe?? Volgens mij is hij er wel blij mee… :

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op Instagram, Facebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

    1. Klopt! Daar heb ik hem voor gemaakt ook. En handig met die wieltjes is hij zo naar een schaduwplekje te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*