pallets-bed

Er zijn inmiddels honderden ideeën bekend om een 2e leven te geven aan pallets. Super duurzaam ook! Pallets zijn al gemaakt van resthout, en dit dan ook nog eens hergebruiken door om te toveren tot iets moois; dan ben je éxtra goed bezig! Ik deelde laatste al deze makkelijke pallet DIY voor je trouwe viervoeter, maar voor onderstaand klusje hoef je al helemaal niet een handige Harry te zijn!

Zoektocht naar een nieuw bed

In ons nieuwe huis kregen wij een slaapkamer in de lengte, waardoor ons grote bed van 220 x 200 cm (ik noemde het vliegdekschip) onhandig groot bleek. Daarnaast waren we toe aan een nieuw matras, dus besloten we de boel maar in zijn geheel te vervangen. Na een hoop speurwerk ontdekten we dat een bed-ombouw of boxspring in verhouding aardig prijzig is, terwijl het eigenlijk gewoon draait om een goed matras, toch? Het bed werd daarom bijzaak, en een goed matras vinden kreeg onze prioriteit. Ik wilde zelf eigenlijk ook gewoon een bed zonder poespas: geen fancy hoofdeinde, geen spijlen, geen opvallend design.

Een bed van pallets

Nadat we een fijn matras hadden gevonden en de oude boxspring was verkocht, moest er echt een bed komen. Het idee van een pallet-bed vond ik altijd wel tof: het ziet er stoer uit, is lekker budgetproef, en het is heel basic. Nu er een bepaalde noodzaak bij zat besloot ik het er gewoon op te wagen. Omdat ons matras 160 x 200 cm is, wilde ik het liefst pallets die daar precies onder zouden passen. De standaard palletmaat is 80 x 120 cm, en dit zou betekenen dat de pallets onder het matras uit zouden steken. Dit wilde ik niet omdat wij al weinig ruimte aan de zijkanten van ons bed hebben. Ook wilde ik het liefst nieuwe pallets; die dus niet eerder gebruikt zijn. Dit vond ik toch net even een wat fijner idee dan pallets waar wellicht houtrot of andere gekke dingen in zitten. Het scheelt ook een hoop schoonmaakwerk in de voorbereiding!

Aan de slag

Bij Logistiekconcurrent vond ik pallets in de juiste maat: 80 x 100 cm. (Je vind ze hier.) En nog beter: nieuwe! Ik bestelde er 8, zodat ik 2 verdiepingen van 4 pallets kon maken. Ze werden snel thuis bezorgd en ik kon aan de slag!
Uiteraard heb ik ze eerst goed opgeschuurd. Ondanks dat het nieuwe pallets waren, was het hout namelijk verder niet opgeschuurd. En dat is natuurlijk toch wel fijn. Ik dacht “doe ik even”, maar 8 pallets schuren is echt wel even en werkje, houd hier rekening mee!
Vervolgens was het een kwestie van alle pallets naar boven sjouwen en op zijn plek leggen. Wij hebben een zwaar (traag)schuimmatras, maar voor wie een lichter pocketvering of luchtkussen matras heeft zou ik de pallets onderling nog even aan elkaar vast maken. Dit kan gemakkelijk door een extra latje vast te timmeren aan de naast elkaar liggende pallets. Zo verschuiven de pallets niet. Ik deed dit niet en stapelde ze alle 8 op elkaar (eerst 4 stuks op de vloer, daarboven de andere 4).

pallet bed

Bijna klaar

De pallets lagen klaar, het matras kon erop! Dit lukte mij zelfs in mijn eentje ;-). Ik ben erg blij met het resultaat; het bevalt tot nu toe heel goed. Fabels over stofnesten vind ik onzin, ik kan juist erg goed in alle open ruimtes met de stofzuiger komen. Dit was bij onze boxspring wel anders! En een fijne bijkomstigheid: alle nisjes die je als vanzelf creëert zijn ideaal voor boeken, schoenen, et cetera. Gelijk een beetje extra opbergruimte dus!

Bed van pallets zelf maken

Zit jij er nu ook over na te denken om aan de slag te gaan met pallets voor het maken van een bed en heb je nog vragen? Laat het even weten en stel je vragen hieronder!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

  1. Tof! Bedankt voor de tips. Alleen jammer dat het chatblokje niet weggaat na het kruisje klikken. Maar niet zo belangrijk. Volgend huis wordt het echt een palletbed. 😊👍

    1. Hi Martine!

      Leuk om te horen dat ik je heb kunnen inspireren! En thanks voor je feedback op de chatbox, deze zou weer terug een Messenger-rondje moeten worden na klik op het kruisje.
      Verder denk ik dat de ondergrond er niet zoveel toe doet, als je matras maar goed is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*