Kersttafel flatlayHet koken laat ik liever aan anderen over, maar het stylen van de kersttafel daarentegen… Ja daar kan ik helemaal in op gaan! Laat mij maar lekker met mijn decoratie en servies aan de slag gaan. Dit jaar heb ik geen winkelstress zoals ik afgelopen 3 jaar heb gehad: het was nu altijd de allerdrukste periode in de zaak waarbij een hoop kerstcadeautjes over de toonbank vlogen. Ik draaide extra koopavonden en koopzondagen, dus de kerstdagen waren eigenlijk de eerste dagen dat ik ook daadwerkelijk zelf wat vrije tijd had. Daardoor had ik dus ook altijd heel weinig tijd om zelf in huis aan de slag te gaan met kerstdecoratie, maar dat is nu anders!

kerst eethoek kersttafel kerst posters

Maak het jezelf gemakkelijk

Ik zal alleen mezelf niet zijn als er nu ineens een strak gestreken tafelkleed zou liggen en een uitgebreid Wedgwood servies ergens vandaan was getrommeld. Nee, ik ga je laten zien dat je ook een hele sfeervolle kersttafel kunt creëren met een ratjetoe aan servies, wat simpele en vooral snelle diy’s en een gekreukt kleed. Scheelt vooral ook weer in de kerststress ;-). Daarnaast zijn het eigenlijk ook allemaal budgettips, want de feestdagen kunnen al duur genoeg zijn.

Aan de slag

Laten we beginnen bij de basis: het kleed kocht ik bij Action en heeft een soort linnen look. Hij is eigenlijk te groot voor onze kleine tafel, maar dat doet juist rijkelijk aan. Eenmaal uit de verpakking zitten er natuurlijk altijd vouwen in en aangezien ik nooit strijk bedacht ik dat ik hem gewoon hier en daar wat extra in de kreukels vouw. Daaroverheen legde ik een stuk velvet decoratiestof (te vinden op de knutselafdeling van Action) in een mooie nude/goude kleur als loper.
Dan het servies. Ik besloot al mijn losse stuks eens bij elkaar te rapen. Het afgelopen jaar heb ik namelijk heel wat bij elkaar verzameld omdat ik van dat rustieke servies zo mooi vind. Maar ik kocht nergens hele sets van want ik heb immers een basis wit servies. Deze losse stuks bleken samen een super leuke mix te vormen! Alles is van Xenos, Kwantum, Action of de kringloopwinkel, lekker budgetproof dus. Doordat de stijlen en kleuren redelijk binnen 1 pallet vallen is het toch een kloppend geheel.

kersttafel sfeer kersttafel diy

Leuke budget DIY’s

Daarnaast heb ik ook wat simpele doe-het-zelf projectjes gemaakt. Zo kocht ik mini schildersezeltjes met canvasjes, een potje schoolbordverf en een spiegeltje met zwarte lijst bij Action en een goudkleurige stift bij Xenos. Ik schilderde een snelle veeg met de schoolbordverf op de canvasjes en schreef hier over heen met de goudstift de namen van de tafelgasten. Met diezelfde stift schreef ik een leuke kerstdiner-quote op het spiegeltje. Je kunt natuurlijk ook het kerstmenu erop schrijven!
Verder spoot ik nog wat spuitsneeuw op een dennentakje en bond ik deze met wat jute touw samen met een takje eucalyptus. Dit is natuurlijk de ultieme kerst-deco voor op tafel of op de borden (of tussen de servetring, op kerstcadeautjes et cetera…).

Kerst tafel styling

Overige attributen

Voor de rest raapte ik eigenlijk alles bij elkaar wat ik nog had, om vervolgens weer een selectie te maken van wat ik wilde gebruiken als decoratie. Een ijzerdraad lampjes koord van Zeeman drapeerde ik over de loper. Deze lampjes zijn veilig, waterproof en kun je naar eigen wens vormen. De twee goudkleurige kandelaars waren al in mijn bezit en komen van Blokker. Ook de houten ster is hier van. De glazen zijn van Xenos. De servetringen en vilten sterren zijn van Wibra. De boomschors sterren, het goudkleurige blad en houten rendiertjes zijn van Action. De linnen servetten, kerstboomposters aan de muur en papieren sterren komen uit mijn eigen webshop!

Mocht je met de handen in het haar zitten wat betreft de kersttafel: ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren! En denk vooral niet te moeilijk… Ga creatief om met de items die je al hebt en vul dit aan met wat leuke persoonlijke diy’s zoals ik heb gedaan. Dat zorgt én voor een unieke kersttafel én een hoop gestress minder.

kersttafel styling Kerst tafel eethoekKersttafel van bovenaf

Fijne kerstdagen alvast!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*