Langzaamaan komt de kerstdecoratie weer tevoorschijn in de huizen. In de winkels ligt het er ook al weken vol mee. Maar wat is er nou leuker dan zelf aan de slag gaan voor wat mooie kerstdecoratie? Gezellig ook om met de kids te doen en zo maak je er echt jouw persoonlijke kersthuis van.

Volop DIY-inspiratie voor kerst!

Ieder jaar maak ik wel iets zelf voor kerst en dit jaar ben ik in goed gezelschap! Met nog 17 andere bloggers creëren we allemaal onze eigen kerst-DIY die we vervolgens in een blogartikel laten zien. Zo nam ik het stokje over van Judith, wat zij maakte zie je hier. Na mij laat Mirjam van Eengoedverhaal.nu haar DIY zien, dus ben je benieuwd, houd dan goed haar site of Social Media in de gaten!

Kerst draadfiguren

Dit jaar houd ik het redelijk simpel, en heb je niet veel materiaal nodig. Ik heb draadfiguren gemaakt van verschillende kleur ijzerdraad, te koop bij Action. Ik heb zelf gekozen voor boomschijfjes als houder, je kunt eventueel ook voor kurk of klei kiezen als je dat gemakkelijker vind. Verder heb je een knijp tangetje, ronde tang (optioneel), hamer en een spijker nodig.

Dan kan het vormgeven beginnen! Om scherpe, ronde hoekjes te krijgen kun je de ronde tang gebruiken, maar ik heb eigenlijk alles met mijn handen gevouwen. De bochten worden dan wat ronder en minder scherp. Begin met een ster, deze is het makkelijkst te maken. Een kerstboomvorm is ook goed te doen, de engel vergt wat meer buig-skills. Zorg dat je begint en eindigt met een recht stukje, deze prik je later namelijk in de houder.

Is je figuur klaar? Knip hem dan af met het nijp tangetje. Om je draadfiguur in de houten schijfjes te kunnen zetten moet je eerst 2 gaatjes tikken in de boomschijfhouders. Dit doe je met de hamer en de spijker. Haal de spijker er weer uit en je hebt nu een gaatje waar je het ijzerdraad van je draadfiguur zo in kunt steken. Als je erop let dat de spijker ongeveer even dik is als je ijzerdraad dan zul je merken dat je draadfiguur al direct goed klem staat in de houder. Is het wat te ruim of wil je op safe spelen? Doe dan een ietsiepietsie lijm in het gaatje voordat je je draadfiguur erin steekt.

Kerstdecoratie zelf maken Kerst tafeldecoratie DIY

En dan is je kerstdecoratie eigenlijk al af! Maak een leuke deco-verzameling op een kast of in de vensterbank ermee of zet ze neer op de kersttafel. Mogelijkheden genoeg!

Liefs,

Stephanie

P.S. Mocht je denken, die witte kerstster vind ik ook leuk, deze vind je in de webshop! Ook hier ben ik zelf nog mee aan de slag geweest en er sterretjes op getekend.

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*