marmeren met nagellak in water

Ik dacht deze DIY even makkelijk uit te voeren, maar ik moet eerlijk toegeven: het is even een pak die je moet hebben. Het is wel ontzettend leuk om te doen dus een beetje uittesten was helemaal niet erg ;-). Ik zal je vertellen hoe je je vaas (of iets anders) een toffe (marmer)look kan geven met nagellak en water!

Een simpele DIY

Heel moeilijk is het niet, maar het vergt toch wel even wat uitproberen om de handigheid erin te vinden. Wat heb je nodig om je vazen te marmeren met nagellak?

  • nagellak in kleurtjes die je leuk vind
  • een waterdichte, grote bak
  • effen vazen, op wit komen de kleuren het mooist uit (ik shopte ze bij de kringloopwinkel!)
  • eventueel een lange satéprikker
  • latex handschoentjes (als je niet wil dat je handen onder zitten)

witte vazen pimpen

Zo maak je het

Vul de bak met water. Zoveel dat je de grootste vaas er gemakkelijk helemaal in onder kunt dompelen. Sommige geven aan dat dit in lauwwarm water moet, maar koud kan ook. Ik zag zelf geen wezenlijk verschil in hoe de nagellak daarop reageerde.

nagellak vazen marmeren

Druppel vervolgens de nagellak in het water. Je kunt het netjes vanaf het kwastje laten druppelen maar ook gewoon direct uit het potje schenken al bewegend boven het water. Hoe meer nagellak hoe meer effect op de vaas. Werk met één kleur of met verschillende kleuren door elkaar, wat jij wil!

nagellak in water

Het spannendste deel

Rol vervolgens de vaas erdoorheen. Doe latex handschoentjes aan als je niet wil dat er nagellak op je handen komt. De vaas door het water met de nagellak rollen vergt toch wel even wat oefening vond ik. De nagellak hecht zich direct aan de vaas dus zorg ervoor dat je in één beweging alle kanten van de vaas door de nagellak rolt. Haal de vaas eruit en zet hem op een doek of stuk keukenrol en laat goed drogen. Er kan wat nagellak aan de onderkant zitten dus zet hem daarom niet op bijvoorbeeld je tafelblad of poreus aanrecht (uiteraard kun je eventuele nagellak wel weer weghalen met aceton, maar toch, een gewaarschuwd mens telt voor twee ;-) ). Nu de nagellak nog nat is kun je er eventueel met de satéprikker nog wat lijnen in trekken op de vaas.

vazen nagellak marmer

Na één keer dompelen

Nadat de vaas goed droog is kun je de vorige stappen nog een keer herhalen voor een extra laagje. Hoeft niet natuurlijk!

vaas marmer effect nagellakNa twee keer dompelen en wat bewerking met de satéprikker.

Het is even een pak maar wel ontzettend leuk om te doen! Ga jij er ook mee aan de slag?

Liefs Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*