Goed gereedschap is misschien wel de key for succes bij klusprojecten. Ga jezelf maar eens na: hoe vaak heb jij staan vloeken tijdens het klussen omdat je gereedschap je in de steek liet? Dat je dacht “ik doe het wel even hier mee” maar dat het dan compleet mislukte. Klinkt bekend? Dacht ik al ;-).

Lijst met klusjes

Een lijst met klusjes hebben we allemaal ook wel liggen. En ik moet zeggen, de mijne groeit sinds kort met rasse schrede. Ik ben druk bezig met plannen voor mijn nieuwe huis en terwijl ik daar heerlijk over weg zit te mijmeren wordt die lijst als vanzelf langer en langer. Maar om situaties zoals omschreven in de intro van dit blog te voorkomen, heb ik mezelf voorgenomen nu ook eens aandacht te besteden aan het gereedschap in plaats van enkel aan het ontwerp en resultaat. En ja, dat moet nu eens verder gaan dan het niveau van “ohhh ze hebben deze boormachine ook in het roze!!”

Goed gereedschap is het halve werk

Dus: eerst eens in kaart brengen wat ik heb, wat ik nog mis en daarbij eens verder kijken dan de looks. Tijdens de jaren dat ik nog een interieurwinkel had heb ik al aardig wat gereedschap verzameld. Goed gereedschap is niet goedkoop, maar als je het dan toch regelmatig nodig hebt kan het best de moeite waard zijn om erin te investeren. Als het een beetje mee zit, gaat het ook je leven lang mee.

Begin bij de basis

We zijn er denk ik ook allemaal wel over uit dat er een aantal basis items zijn die echt onmisbaar zijn. Denk aan een toolbox met handgereedschap, een goede boormachine et cetera. Maar daarna is het goed om te kijken naar de klussen die je vaak doet en wat daarvoor nodig is. Zo doe ik zelf best wel regelmatig wat qua houtbewerking. Gereedschap specifiek voor hout is dan wel handig erbij. Zo vind ik decoupeerzagen onmisbaar, maar is het misschien niet iets waar je direct aan denkt. Werk je regelmatig met hout dan is een simpele handzaag gewoon een no go. Maar voor het grovere werk, ook in de tuin bijvoorbeeld (want daar komt het misschien jaarlijks wel terug) kom je al snel uit bij cirkelzagen.

Gewoon doen!

En nee, dat is niet eng en ook geen mannenwerk. Wij vrouwen kunnen prima overweg met gereedschap, zelfs met cirkelzagen 😉. Bereid je klus goed voor, leg je materiaal klaar, zorg voor voldoende bescherming en gewoon doen! Als ik het kan… Kan jij het ook!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

(Deze blog is in samenwerking met Toolnation geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*