De trouwe volger weet dat ik eigenlijk het liefste met mijn handen bezig ben. Is het niet met het tikken van blogs, dan sta ik wel met items de boel te stylen of met een camera in mijn hand plaatjes te schieten. Maar daarnaast bedoel ik natuurlijk ook écht met mijn handen bezig zijn: tekenen/schilderen en dingen in elkaar knutselen zijn al zolang als dat ik me kan herinneren hobby’s van me en ik betrap mezelf erop dat de projecten in grootte toenemen naarmate ik ouder word.

Tijd, tijd, tijd

Maar er is één ding wat níet toeneemt naarmate ik ouder word, en dat is tijd. Er zitten nog steeds 24 uur in een dag en de lijst met doe-het-zelf ideeën wordt groter en groter. Nu heb ik toevallig ook nog eens een heel handig vriendinnetje die echt de DIY-queen van Nederland is (ik noem geen namen maar de oplettende kijker weet vast wie ik bedoel ;-) ), die er allemaal veel beter in is waardoor ik me soms extra ontmoedigd voel.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Iets wat ze me altijd op het hart drukt is dat een goede voorbereiding het halve werk is. Een les die niet geheel overbodig is want als ik iets in mijn hoofd haal dan moet het ook het liefst gelijk, waardoor alles op zijn zachtst gezegd niet heel efficiënt verloopt. Zorg dat je een duidelijk DIY-doel voor ogen hebt, misschien zelfs een werktekening en/of stappenplan hebt en reëel je tijd inschat (vooral op dat laatste punt verdien ik een lintje voor niet-uitvoeren.)

Alle spullen verzameleeeeeen

Dit vind ik misschien wel het leukste onderdeel aan klussen: het verzamelen en aanschaffen van de benodigde materialen. Je blijft toch een shopverslaafde vrouw hè? ;-) Gezien de tijd doe ik dat het liefste online. Laatst ontdekte ik een fijne site, Bouw-handel, die echt materiaal heeft voor het grotere werk, en bovendien snel kan leveren. Dat mis ik nogal eens bij de welbekende bouwmarkten. Van rookkanaal tot lichtkoepel, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het en leveren het snel. Bovendien scheelt het ook een hoop gesjouw en een kopzorgen meer over dat toch groter dan verwacht uitgevallen spullen wel in je auto passen: het wordt gewoon lekker thuisbezorgd.

Ik ben benieuwd, hebben jullie wel eens dergelijk groot bouw-materiaal online besteld? Wat is jullie ervaring ermee?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Bouw-handel.nl geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*