Quigo Green Bosch

Of ik al uitgeklust ben in mijn nieuwe huis? Nee, zeer zeker niet haha! Na de beneden verdieping (waar nog de laatste puntjes op de i gezet moeten worden), ben ik boven verder gegaan. De slaapkamer is ‘opgeleverd’ en mijn werkkamer is nu aan de beurt.

Scheef huis

Ik vertelde in eerdere blogs al over het kopen van mijn huis dat mijn voorkeur uit ging naar een oud huis. Daar zit een bepaalde charme in waar ik gewoon heel erg – jawel- gecharmeerd van ben. Maar oude huizen betekenen vaak ook scheve huizen. En daar kom ik bij iedere klus weer tot de ontdekking.

Kruislijnlaser

Voor in mijn werkkamer heb ik bedacht dat ik een zwevend bureau wilde maken. Een spannende DIY, vooral ook gezien een wand waartegen ik het blad wil maken een voorzetmuur is. Ik las me goed in, kocht o.a. speciale pluggen en bereidde me verder voor. Daarbij kreeg ik ook hulp van Bosch. Met hun nieuwe Quigo Green kruislijnlaser zou ik perfect kunnen uitmeten waar ik de stellage voor mijn zwevend bureaublad kan bevestigen. Handig, met al die scheve muren!

Bosch Quigo Green kruislijnlaser

De Quigo Green is een opvolger van de eerdere kruislijnlaser van Bosch met rode lijnen. De groene laser schijnt nog beter zichtbaar te zijn. Bovendien is hij gemaakt van gerecycled materiaal, lekker duurzaam dus!

Bosch Quigo Green

Zwevend bureau

Voor het zwevend bureau tekende ik een constructie uit van 2 lange latten waar kortere latten dwars tegenaan worden vastgemaakt. De lange latten komen tegen de muur. Twee stuks omdat ik een hoekbureau wil maken. De kortere, dwarse houten latten zijn de dragers voor het blad.

Met de laser tekende ik uit waar de latten bevestigd moeten worden. Zoals je ziet bleek mijn raamkozijn dus al scheef te zijn! Liet ik de vurenhouten lat daarop rusten dan zou hij scheef liggen. Voor een recht blad moest ik dus voor het oog de draagconstructie ‘scheef’ bevestigen.

Zwevend bureau maken

Voordelen Quigo Green

Het grote voordeel van het gebruiken van de Quigo Green van Bosch vond ik het feit dat ik de laser overal aan vast kon maken door middel van de handige greep die erbij zat. Zo zit je niet met een groot driepoot-statief maar kun je hem aan ieder willekeurig item bevestigen. Ik deed dat dus gewoon aan een houten lat die ik over had. Of de lat nu scheef stond of niet, de Quigo Green corrigeert zichzelf vanzelf zodat je lijnen altijd waterpas zijn.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Bosch Home and Garden geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*